Modelspace

Modelspace tukemassa Kuninkaantammen päiväkoti- ja kouluhankkeita

Helsingin kaupunki hyödyntää Modelspace Tilat -ratkaisua osana laajoja päiväkoti- ja kouluhankkeitaan. Lue haastattelu hankkeissa mukana olevasta projektisuunnittelijasta Julia Pettersson-Hakavasta.

arrow_downward

Helsingin kaupunki hyödyntää Modelspacen Tilat-ratkaisua osana laajoja päiväkoti- ja kouluhankkeitaan. Haastattelimme uusimmassa referenssitarinassamme hankkeissa mukana olevaa projektiarkkitehtia Julia Pettersson-Hakavaa. Hän on koulutustaustaltaan arkkitehti ja ennen Helsingin kaupungille siirtymistä hän työskenteli arkkitehtitoimistossa asuntosuunnittelun ja tietomallien parissa kymmenen vuoden ajan.

Pitkä ura tietomallien parissa

Nykyisessä tehtävässään Helsingin kaupungilla Julia Pettersson-Hakava on työskennellyt puolitoista vuotta. Hänen työtehtäviinsä kuuluu suunnittelun ohjaaminen päiväkoti- ja kouluhankkeissa. Vahvan tietomalliosaamisensa myötä hän on ollut monissa tietomalleihin liittyvissä projekteissa mukana.

- Aiemmassa työssäni kaikki tehtiin tietomallia hyödyntäen. Riippumatta rakennettavan kohteen koosta sitä tarkasteltiin aina 3D-pohjaisen tietomallin kautta. Vaikka olimme pieni toimisto, oli tietomallien hyödyntäminen meillä aika hyvin hallussa, Julia Pettersson-Hakava toteaa.

Riippumatta rakennettavan kohteen koosta sitä tarkasteltiin aina 3D-pohjaisen tietomallin kautta.
Julia Pettersson-Hakava, projektiarkkitehti, Helsingin kaupunki

Julia Pettersson-Hakava tietää tietomallien kehittyneen todella paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana.

- Kaikkia sisältöjä ei sinänsä hyödynnetty aiemmin, koska isot hyödyt tulevat siitä, että kaikki suunnittelualat hankkeissa tietomallintavat, Julia Pettersson-Hakava kertaa.

Vahva työtausta tietomallien parissa on antanut Julia Pettersson-Hakavalle erinomaiset lähtökohdat Modelspacen käyttöön: hän näkee ohjelmiston tuoman välittömän lisäarvon osana rakennushankkeita.

-Uskon, että taustani tietomallien parissa antoi minulle heti ymmärryksen siitä, miksi Modelspace on hyvä työkalu rakennushankkeissa. Arvolupaus ei välttämättä aukene niin vahvana heti alussa henkilölle, joka ei ole tutustunut tietomalleihin entuudestaan, Julia Pettersson-Hakava pohtii.

Onnistuneen kokeilun kautta kohti monipuolisempaa käyttöä

Helsingin kaupunki otti Modelspacen kokeiluun kolmisen vuotta sitten. Kokeilujakso on päättymässä, positiivisten käyttökokemusten myötä työkalun jatkokäyttöä edistetään.

- Meillä on Modelspace käytössä 15 pilotoidussa päiväkoti- ja kouluhankkeessa. Sen avulla olemme saaneet uudistettua tilakortteja sekä tietoa, jota emme olisi välttämättä aiemmin pystyneet hyödyntämään. Taustani sekä osaamiseni kautta olen myös tukenut kollegoitani sen käytössä, Julia Pettersson-Hakava kertoo.

Käytämme Modelspacea kaikissa päiväkoti- ja kouluhankkeissa. Sen avulla olemme saaneet uudistettua paitsi tilakortteja myös tietoa, jota emme olisi välttämättä aiemmin pystyneet hyödyntämään.
Julia Pettersson-Hakava, projektiarkkitehti, Helsingin kaupunki

Kuninkaantammen päiväkoti- ja kouluhankkeet

Kuninkaantammen hankkeessa rakennetaan koulu- ja päiväkoti sekä tilat varhaiskasvatukselle. Arvioitu valmistumisaika on kahden vuoden päästä kesällä. Rakennuksen kokonaislaajuus on arviolta 3000 m2. Julia näkee Modelspacen hyödyt selkeinä tämän profiilin hankkeissa.

- Olemme pystyneet keräämään sen pienimmänkin nippelitiedon yhteen paikkaan ja luomaan ohjeistot. Modelspace on ollut todella hyvänä tukena, kun kun on saatu kaikki tieto kerättyä ja tulostamaan fiksuja raportteja, joissa nähdään kaikki olennainen tieto, kiteyttää Julia Pettersson-Hakava.

Modelspace varmistaa laadukkaan tiedonhallinnan läpi hankkeen

Helsingin kaupungille Modelspacen suurin arvo on toimia kaikille yhteisenä tietokantana. Julia Pettersson-Hakava näkee ohjelmiston potentiaalin vielä suurempana tulevaisuudessa.

- Koen, että voitaisiin käyttää Modelspacea monipuolisemmin. Nyt, kun kokeilujakso päättyy ja olemme nähneet, mitä kaikkea ohjelmistolla voidaan tehdä, on hyvä lähteä kehittämään tilavaatimuskorttien käyttöä entistä monipuolisemmaksi. Käyttöasteet osastojen mukaan vaihtelevat vielä paljon, ja sitä voitaisiin hyödyntää vielä laajemmin kaikissa hankkeissa. Sen avulla voitaisiin investoida aikaa enemmän suunnittelun ohjaukseen, ei tarkasteluun, johon iso osa ajasta monesti uppoaa. Gravicon on kuitenkin tukenut meitä hyvin tässä, vaikka olemmekin aika alussa, Julia Pettersson-Hakava analysoi.

Kompleksisissa kiinteistöissä laadunvarmistus on olennainen osa.
Julia Pettersson-Hakava, projektiarkkitehti, Helsingin kaupunki

Julia Pettersson-Hakava näkee Modelspacen hyödyllisenä kaikille organisaatioille, jotka haluavat varmistaa tiedon korkean laadun.

- Näen Modelspacen tärkeänä työkaluna niille, jotka rakentavat kompleksisia kiinteistöjä, joissa laadunvarmistus on olennainen osa, Julia Pettersson-Hakava päättää.

Annamme mielellämme lisätietoa palveluistamme

Haluatko kehittää toimintaasi palveluidemme avulla?

VARAA ESITTELY