Digital Construction

Digital Construction -palkinto myönnetään vuosittain rakennusalan digitalisaatiota edistävää otetta osoittaneelle yritykselle, hankkeelle tai järjestölle

Digital Construction -kunniapalkinto


Yritysten kiinnostus digitaalisen rakentamisen uusia mahdollisuuksia kohtaan on kasvussa ja rakennustoimialan kehitykselle digitaalisuus tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia. Siitä inspiroituneena olemme lanseeranneet Digital Construction -kunniapalkinnon, joka jaetaan vuosittain rakennusalan digitalisaation edelläkävijälle.Tutustu alhaalta kunniapalkinnon voittajiin!

S-ryhmän logo
2022

Suomen osuuskauppojen keskuskunta

SOK on poikkeuksellisen aktiivinen rakennuttaja ja sillä on laajalti kiinteistöjä ympäri Suomea. Heidän kunnianhimoinen tavoitteensa kehittää rakentamisen ja kiinteistönhallinnan tietojärjestelmiä osoittaa todellista tahtotilaa tiedolla johtamiseen. SOK:n parhaat toimintatavat siirtynevät ajan myötä laajemmalle toimialalla parantaen koko Suomen kilpailukykyä.

"Punaisena lankana tiedolla johtamisen tarinassamme on
oikea-aikainen tieto, jota voidaan analysoida ja tehdä toimenpiteitä parantaaksemme tulevaisuutta."

Pasi Suutari, kiinteistöjohtaja, SOK
Senaatti logo
2021

Senaatti-kiinteistöt

Suomen valtion kiinteistöomaisuudesta ja kulttuuriperinnöstä vastaava Senaatti on systemaattisesti kehittänyt suomalaista rakentamista ja kiinteistöjohtamista. He ovat siirtyneet digitaaliseen rakennuttamiseen, jossa kaikki hankkeisiin liittyvä tieto käsitellään sähköisesti. Tämä on kansainvälisestikin edistyksellinen saavutus.

"Rakennuttamisen hankehallintajärjestelmä, jota Gravicon yhdessä Scudon kanssa tarjoaa, palvelee meidän rakennuttamista ja koko  investointisalkun rahankäytön ennustamista ja johtamista."

Jonni Laitto, rakennuttamisjohtaja, Senaatti-kiinteistöt
Suomen yliopistokiinteistöt oyn logo
2020

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt omistaa, rakennuttaa ja kehittää pääkaupunkiseudun ulkopuolisten yliopistojen ja korkeakoulujen käytössä olevia kiinteistöjä. Sen omistaa kaikki pääkaupunkiseudun ulkoiset yliopistot.

Organisaationa SYK on osoittanut erinomaisia valmiuksia ja asennetta rakennusalan digitalisaatiota kohtaan. He ovat pystyneet hyödyntämään useamman ohjelmistoratkaisun luovaa käyttöä rakennushankkeissaan ja heidän proaktiivinen kokeilunhalu ja asenne näyttävät suuntaa myös muille alan organisaatioille.

"Olemme pystyneet ottamaan Suomen tasolla isoja askeleita digitalisaation suhteen ja siitä pitää olla ylpeä."

Kimmo Mäkelä, rakennuttajapäällikkö, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Kruunusillat logo


2019

Kruunusillat-hanke

Helsingin kaupungin Kruunusillat-hanke yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Hankkeessa on hyödynnetty Modelspacen hankejohtamisen palveluratkaisua tehtävien hallinnassa ja resurssien optimoinnin seuraamisessa. Hankkeen puolesta palkinnon vastaanotti Helsingin kaupungilta projektipäällikkö Miikka Gröndahl.

"Modelspacella pystymme ohjaamaan, että asiat valmistuvat oikeassa aikataulussa. Näin laajassa hankkeessa tiedonhallinnan helpotus on helpotus paljon laajemmassa mittakaavassa".

Miikka Gröndahl, projektipäällikkö, Kruunusillat-hanke
Ylä-Savon SOTE logo
2018

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä starttasi Terveyskampus-hankkeen vuonna 2015, ja kokonaishinta-arvio on 25 miljoonaa euroa. Hankkeessa toteutetaan sekä peruskorjausta että uudisrakentamista, lisäksi tehottomia ja huonokuntoisia tiloja puretaan. Koska projektin alusta saakka käyttäjät on otettu mukaan hankkeeseen, toiminta saadaan kehitettyä tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Terveyskampus-hankkeessa on tiloja suunniteltu useille toiminnoille, esimerkkeinä päivystys, laboratorio, kuvantaminen, sosiaalipalvelut ja kotihoito.

Kuntayhtymä otti alkuvuodesta 2018 käyttöönsä Modelspacen. Tila- ja hankejohtamisen moduulien avulla tieto saadaan koottua sähköisesti yhteen paikkaan ja viimeisin informaatio on aina reaaliaikaisesti kaikkien osapuolten käytettävissä.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Lue viimeisimmät DiCo-palkintoon liittyvät uutiset!

20.12.2022
-
Digital Construction

Suomalaisen sairaalasuunnittelun vienti Eurooppaan

1.9.2022
-
Digital Construction

Digital Construction 2022 -tilaisuuden jälkitallenne on katsottavissa nyt!

31.8.2022
-
Digital Construction

SOK voitti Digital Construction -palkinnon

Varaa maksuton Modelspace-esittely tästä!