Digital Construction -kunniapalkinto


Rakennustoimialan kehitykselle digitaalisuus tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia. Tämän kehityksen edelläkävijöinä olemme lanseeranneet Digital Construction -kunniapalkinnon. Se jaetaan vuosittain organisaatiolle, joka on vienyt rakentamistaan ja hankehallintaansa 2020-luvulle.

Luvassa paneelikeskustelua rakennusalan rautaisien ammattilaisten kesken, esityksiä, asiantuntijoiden ständejä sekä verkostoitumista. Tämän vuoden tilaisuudessa pureudumme myös voimaan astuvan rakentamislain tuomiin muutoksiin.

Viime vuosien voittajat

S-ryhmän logo
2023

Helsingin kaupunki

Helsinkgin kaupunki on yksi suurimmista kiinteistönomistajista Suomessa. Kaupungin satsaa uusiin tietojärjestelmiin ja jatkaa aktiviivisesti kehitystyötä. Pääkaupungin ratkaisut tarjoavat toimivan mallin muille kaupungeille niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

"Helsinkiä johdetaan tiedolla ja digitaalista tietoa hyödyntäen"

Pasi Lönnberg, yksikön päällikkö, kaupunkiympäristön toimiala
S-ryhmän logo
2022

Suomen osuuskauppojen keskuskunta

SOK on poikkeuksellisen aktiivinen rakennuttaja ja sillä on laajalti kiinteistöjä ympäri Suomea. Heidän kunnianhimoinen tavoitteensa kehittää rakentamisen ja kiinteistönhallinnan tietojärjestelmiä osoittaa todellista tahtotilaa tiedolla johtamiseen. SOK:n parhaat toimintatavat siirtynevät ajan myötä laajemmalle toimialalla parantaen koko Suomen kilpailukykyä.

"Punaisena lankana tiedolla johtamisen tarinassamme on
oikea-aikainen tieto, jota voidaan analysoida ja tehdä toimenpiteitä parantaaksemme tulevaisuutta."

Pasi Suutari, kiinteistöjohtaja, SOK
Senaatti logo
2021

Senaatti-kiinteistöt

Suomen valtion kiinteistöomaisuudesta ja kulttuuriperinnöstä vastaava Senaatti on systemaattisesti kehittänyt suomalaista rakentamista ja kiinteistöjohtamista. He ovat siirtyneet digitaaliseen rakennuttamiseen, jossa kaikki hankkeisiin liittyvä tieto käsitellään sähköisesti. Tämä on kansainvälisestikin edistyksellinen saavutus.

"Rakennuttamisen hankehallintajärjestelmä, jota Gravicon yhdessä Scudon kanssa tarjoaa, palvelee meidän rakennuttamista ja koko  investointisalkun rahankäytön ennustamista ja johtamista."

Jonni Laitto, rakennuttamisjohtaja, Senaatti-kiinteistöt
Suomen yliopistokiinteistöt oyn logo
2020

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt omistaa, rakennuttaa ja kehittää pääkaupunkiseudun ulkopuolisten yliopistojen ja korkeakoulujen käytössä olevia kiinteistöjä. Sen omistaa kaikki pääkaupunkiseudun ulkoiset yliopistot.

Organisaationa SYK on osoittanut erinomaisia valmiuksia ja asennetta rakennusalan digitalisaatiota kohtaan. He ovat pystyneet hyödyntämään useamman ohjelmistoratkaisun luovaa käyttöä rakennushankkeissaan ja heidän proaktiivinen kokeilunhalu ja asenne näyttävät suuntaa myös muille alan organisaatioille.

"Olemme pystyneet ottamaan Suomen tasolla isoja askeleita digitalisaation suhteen ja siitä pitää olla ylpeä."

Kimmo Mäkelä, rakennuttajapäällikkö, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Kruunusillat logo
2019

Kruunusillat-hanke

Helsingin kaupungin Kruunusillat-hanke yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Hankkeessa on hyödynnetty Modelspacen hankejohtamisen palveluratkaisua tehtävien hallinnassa ja resurssien optimoinnin seuraamisessa. Hankkeen puolesta palkinnon vastaanotti Helsingin kaupungilta projektipäällikkö Miikka Gröndahl.

"Modelspacella pystymme ohjaamaan, että asiat valmistuvat oikeassa aikataulussa. Näin laajassa hankkeessa tiedonhallinnan helpotus on helpotus paljon laajemmassa mittakaavassa".

Miikka Gröndahl, projektipäällikkö, Kruunusillat-hanke
Ylä-Savon SOTE logo
2018

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä starttasi Terveyskampus-hankkeen vuonna 2015, ja kokonaishinta-arvio on 25 miljoonaa euroa. Hankkeessa toteutetaan sekä peruskorjausta että uudisrakentamista, lisäksi tehottomia ja huonokuntoisia tiloja puretaan. Koska projektin alusta saakka käyttäjät on otettu mukaan hankkeeseen, toiminta saadaan kehitettyä tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Terveyskampus-hankkeessa on tiloja suunniteltu useille toiminnoille, esimerkkeinä päivystys, laboratorio, kuvantaminen, sosiaalipalvelut ja kotihoito.

Kuntayhtymä otti alkuvuodesta 2018 käyttöönsä Modelspacen. Tila- ja hankejohtamisen moduulien avulla tieto saadaan koottua sähköisesti yhteen paikkaan ja viimeisin informaatio on aina reaaliaikaisesti kaikkien osapuolten käytettävissä.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Lue viimeisimmät DiCo-palkintoon liittyvät uutiset!

1.9.2023
-
Digital Construction

Helsingin kaupunki voitti Digital Construction -palkinnon

15.8.2023
-
Digital Construction

Tule mukaan Digital Construction -tilaisuuteen!

9.8.2023
-
Digital Construction

Digital Construction -tapahtuma lähestyy!

Varaa maksuton Modelspace-esittely tästä!