Modelspace

Turun Ylioppilaskyläsäätiön Tyyssija-hanke

Tyyssija-hankkeessa Turun Ylioppilaskylälle rakennetaan uusi keskus. Opiskelija-asuntokohteen tiedonhallinnassa Modelspace toimi kriittisessä roolissa. Ohjelmiston ansiosta materiaalit ja tehdyt muutokset ovat jäljitettävissä vielä vuosienkin päästä.

arrow_downward

Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä on noin kahdensadan kiinteistön ja 235 000 kerrosneliömetrin kokonaisuus hallittavanaan. Säätiö paitsi rakennuttaa uudiskohteita, peruskorjaa jo olemassa olevia. Modelspace-ohjelman ansiosta opiskelija-asuntojen Tyyssija-hankkeessa jokaisen tilan kaikki yksityiskohdat ovat tarkkaan tiedossa. Lisäksi materiaalit ja tehdyt muutokset ovat jäljitettävissä vielä vuosienkin päästä.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön kiinteistöinsinöörin Joonas Rantalan vastuualueena on säätiön talotekniikan kokonaisuudet. Hän oli Tyyssija-hankkeessa mukana, kun Modelspacen hankinta tuli puntaroitavaksi. Päätös ottaa ohjelma jo alkaneeseen projektiin oli helppo, ja pian käytäntö osoitti Modelspacen verrattomuuden:

- Liikkeellelähtö oli kivuton. Ohjelma on kiitettävän yksinkertainen käyttää, käyttäjäystävällinen ja helppo oppia. Se palvelee meitä, koska saamme nyt hallittua näppärästi isoa kiinteistömassaa. Yhdistämme sitä myös rahoituslaskentaan, sillä tilatietoja saa ylös hintoihin, Joonas Rantala kertaa.

Modelspace palvelee meitä, koska saamme nyt hallittua näppärästi isoa kiinteistömassaa.
Joonas Rantala, kiinteistöinsinööri, Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Modelspace osana vakiintunutta prosessia

Tyyssijassa, kuten muissakin opiskelija-asuntokohteissa, tiloihin liittyy erityisiä vaatimuksia. Muun muassa tässä Modelspacen hyödyt nousevat esille: vaatimukset saadaan kohdennettua tilakohtaisesti, eivätkä ne ole riippuvaisia toisistaan.

-  Säätiöllä on kiinteistöjä eri vuosikymmeniltä. On tärkeää, että kun jonkin tilan johonkin materiaaliin tulee vika, saadaan tiedot siitä heti. Tämän tiedon täytyy löytyä ajantasaisena ja helposti vielä vuosienkin kuluttua. Nyt on helppoa, kun on mustaa valkoisella. Jokaisella huonetasolla on oma materiaalinsa. Lisäksi meillä on tiloja kivijalkaliikkeille, joiden tiedot ovat niin ikään hallinnassa – vuokranantajana olemme vastuussa tiloista, ja nyt ylläpito helpottuu, Joonas Rantala kuvaa.

Tiedot ovat aina ajan tasalla ja löydettävissä helposti vielä vuosienkin kuluttua.
Joonas Rantala, kiinteistöinsinööri, Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiölle uudiskohteet tulevat arkkitehtuurikilpailujen perusteella.

- Kilpailuasetelmassa on helppoa luoda halutut laatutekijät. Näin heti kilpailuvaiheessa suunnittelijat näkevät tilavaatimukset. Suunnittelun käynnistyessä he pääsevät täyttämään huonekortteja ja näkevät välivaiheet sekä sen, miten suunnitelmat kohtaavat alkuperäisten vaatimusten kanssa. Lisäksi voidaan todentaa esimerkiksi, miten arkkitehdin tekemät materiaaliratkaisut käyvät yksiin urakoitsijan näkemysten kanssa. Modelspace on luonnollinen osa koko kaaren matkassa ja hyödyttää eri vaiheissa. Hankkeet kuitenkin elävät melkoisesti matkan varrella sen ihan ensimmäisen ajatuksen jälkeen, huomauttaa Joonas Rantala.

Modelspace on luonnollinen osa koko elinkaaren matkassa ja hyödyttää eri vaiheissa.
Joonas Rantala, kiinteistöinsinööri, Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Jouhevuutta työnkulkuun

Modelspacen avulla suunnittelijat saavat hyödynnettyä jo olemassa olevia tilavaatimuksia, tai kohdennettua tiettyihin tiloihin erillisiä vaatimuksia. Näin tilatiedot ovat ajan tasalla huomattavasti täsmällisemmin ja haettavissa yksinkertaisemmin kuin muilla toimintatavoilla.

- Modelspace sopii asuntotuotantoon hyvin. Modelspace kannustaa hyödyntämään ominaisuuksia ja toimintatapoja, joiden tilalla on aiemmin käytetty typistetympää mallia. Ohjelman avulla saamme joustavuutta työskentelyyn ja kokonaisuuden yksinkertaistettua sekä hallintaan, Joonas Rantala päättää.

Gravicon

Gravicon on Suomen johtavia tietomallinnuksen asiantuntijayrityksiä. Digitalisaatio on muuttanut ja tulee muuttamaan rakennusalaa jatkuvasti. Olemme rakennushankkeidentietojohtamisen asiantuntijoita. Rakennushankkeiden tietojohtaminen on ”hankkeen johtamista paremman ja tarkemman hanketiedon avulla.”

Gravicon toimii tietomalliasiantuntijana Suomen huomattavimmissa hankkeissa. Konsultointipalvelut kattavat tietomalliprosessien suunnittelua ja monipuolista koulutusta aiheesta. Modelspace on Graviconin kehittämä ohjelmisto rakennusprojektien johtamiseen.

Annamme mielellämme lisätietoa palveluistamme

Haluatko kehittää toimintaasi palveluidemme avulla?

VARAA ESITTELY